Nieuwsflits

Point of View – De wereld van generatie 2000

geplaatst op: 14-06-2018
Met trots presenteren de leerlingen van zeven middelbare scholen uit Breda hun eindexamenwerken in een gezamenlijke tentoonstelling. Ook leerlingen van De Nassau laten hun werk zien.

De expositie Point of View - De wereld van generatie 2000 laat de bezoeker letterlijk en figuurlijk vanuit verschillende perspectieven naar de wereld en jezelf laat kijken. Een aantal leerlingen verzorgden als junior curatoren de samenstelling en vormgeving van de tentoonstelling. Voor De Nassau is dit Megan Sminia uit havo-4. Zij heeft hier al heel wat uurtjes in gestoken.

De door haar gekozen kunstwerken van eindexamen leerlingen van De Nassau zijn gemaakt door: Sterre van Dijk (vwo-5), Casper de Haas (havo-5) en Maxime Sanders (vwo-5).

Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een expositie met eindexamenwerk van leerlingen van middelbare scholen. Het museum werkt daarbij samen met Markenhage College, Mencia de Mendoza Lyceum, De Nassau, Newman College, Onze Lieve Vrouwelyceum, Scala en Stedelijk Gymnasium Breda.Dit project wordt ondersteund door de Nieuwe Veste, Cultuurwinkel Breda.

Point of View - De wereld van generatie is tot en met zondag 1 juli 2018 te zien in NEXT, de projectruimte van Stedelijk Museum Breda (Boschstraat 22). Next is vrij toegankelijk.