Veelgestelde vragen tablets

Op welke manier wordt de tablet bij het onderwijs gebruikt? 
De leerlingen maken bij alle vakken gebruik van hun tablet. De manier waarop de tablet wordt ingezet, verschilt per vak. Een toenemend aantal vakken werkt volledig digitaal, bij andere vakken wordt de tablet voor maatwerk en extra oefening gebruikt. 

Waarom heeft De Nassau gekozen voor tablets? 
Wij zijn van mening dat de toepassing van ICT in het onderwijs een niet te stoppen ontwikkeling is. E-learning biedt mogelijkheden om ons onderwijs te verbeteren en aantrekkelijker te maken. De brugklasleerlingen leren bij de vakken informatiekunde en tabletvaardigheden hoe ze efficiënt om kunnen gaan met hun tablet.  

Mag de tablet mee naar huis? 
Ja, de leerling mag de tablet mee naar huis nemen. Hij gebruikt de tablet bij het maken van het huiswerk.

Wordt de tablet met software geleverd?
Op de tablet is Windows 10 geïnstalleerd. Verder beschikt de leerling over het volledige Office-pakket en allerlei vakspecifieke educatieve toepassingen.

Kan de leerling zelf software en drivers installeren?
Hij kan alleen software uit de besloten “Store” installeren. Het is niet mogelijk andere software en drivers te installeren. Portable software gebruiken is natuurlijk wel mogelijk. 

Is de tablet beveiligd? 
Iedere tablet is voorzien van een antivirusprogramma. Onze systeembeheerders zorgen ervoor dat belangrijke updates worden uitgevoerd.

Kan de leerling altijd bij de gegevens die hij opslaat?
We maken gebruik van Office 365, waar de leerling gegevens kan opslaan in OneDrive. OneDrive is automatisch gekoppeld aan de tablet, opdat de leerling altijd toegang heeft tot zijn gegevens. 

Hoe volgt de leerling lessen als zijn tablet kapot is? 
Als de tablet niet meer werkt, gaat de leerling naar de ICT-afdeling. Hij krijgt dan tijdelijk een vervangende tablet.

Wat moet de leerling doen als zijn tablet in de vakantie kapotgaat en hij moet de tablet gebruiken voor huiswerk?
In de vakanties is de ICT-afdeling bereikbaar via telefoon of e-mail. Er kan een afspraak gemaakt worden om een vervangende tablet op te halen.

Wat valt er onder de verzekering van de tablet? 
De tablet is verzekerd tegen schades die buiten de schuld van de gebruiker ontstaan zijn. Schades die opzettelijk zijn toegebracht, worden niet vergoed en komen voor rekening van de ouders van de leerling. 

Wat zijn de voorwaarden van de verzekering?
De tablets zijn beperkt verzekerd. Er kan eenmaal per jaar aanspraak gemaakt worden op de verzekering voor onopzettelijke schade. Het is verplicht om de tablet/laptop altijd in het hoesje te hebben bij het gebruik of vervoer ervan. Schade die veroorzaakt wordt door het niet gebruiken van een hoesje, komt voor rekening van de gebruiker. De hoogte van het eigen risico verschilt per apparaat. Voor het device met het losse toetsenbord geldt een eigen risico van €36,30 per reparatie, voor de laptop (b117) geldt een eigen risico van €50,- per reparatie.

Hoe zit het met eigendom van de tablet? 
De tablet is eigendom van De Nassau. Na een gebruik van 4 jaar wordt de tablet eigendom van de leerling die hem op dat moment in bruikleen heeft. De termijn van 4 jaar is gekoppeld aan de tablet, niet aan de leerling. Onderstaande voorbeelden zijn bedoeld ter verduidelijking:

Voorbeeld 1 
Een brugklasser krijgt een nieuwe tablet in bruikleen. Deze leerling gebruikt 4 jaar lang dezelfde tablet. Aan het einde van die periode wordt de tablet eigendom van de leerling. Voor de eventueel resterende jaren op De Nassau, krijgt hij een nieuwe tablet in bruikleen.

Voorbeeld 2 
Een leerling krijgt een tablet in bruikleen die al twee jaar oud is. Hij gebruikt deze tablet dan nog 2 jaar. Hij wordt aan het eind van die periode eigenaar en krijgt een andere in bruikleen. 


Voorbeeld 3 
De leerling krijgt een nieuwe tablet in bruikleen. Na 3 jaar gebruik laat hij de tablet vallen, waardoor deze onherstelbaar beschadigd is. Hij krijgt vervolgens een andere tablet in bruikleen. Als deze tablet dan pas 1 jaar oud is, moet de leerling nog 3 jaar doen met deze nieuwere tablet. 

Als er andere vragen zijn, kunt u terecht bij de helpdesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .