Nieuwsflits

Academiejaar feestelijk afgesloten

geplaatst op: 31-05-2018
Ze namen letterlijk een kijkje in het brein, creëerden een gezonde cheeseburger, brachten Brecht op de planken, speurden als razende reporters naar nieuws en leerden alles over Goden, monsters en Griekse helden. Deze week sloten de tto- en vwo-brugklassen en de leerlingen van havo 3 hun minors feestelijk af tijdens een Academieavond.

De Nassau Academie is een verrijkingsprogramma waarin de school de leerlingen minors aanbiedt waarin ze zich een aantal weken verdiepen in een bepaald thema. De samenstelling van het academieprogramma is breed, waardoor leerlingen kunnen kiezen wat het best bij hen past. De minors worden gegeven door twee docenten en regelmatig zijn er ook gastdocenten bij betrokken.

Bij havo 3 werden dit jaar de volgende minors aangeboden: (B)recht op de bühne, Journalistiek, Going abroad en Breingeheimen. De tto- en vwo-brugklassen konden zich verdiepen in de thema’s: Helden, Cheeseburger ontleden, Goden, monsters en Griekse helden en CSI.

Deze week sloten de leerlingen, met hun ouders, de minors feestelijk af. Ze kregen een certificaat en presenteerden op het podium of met filmpjes en zelfs een quiz wat ze hadden geleerd tijdens de minors. Tijdens de bijeenkomst voor havo 3 kreeg Rens van der Vorst (technofilosoof en schrijver van het boek "Appen is het nieuwe roken") de zaal stil met zijn verhaal over het brein en de invloed van techniek.

Bij de brugklassers lieten verslaggever Joep Schreuder en NOS-correspondent Joris van Poppel verschillende interviewtechnieken zien die de leerlingen hebben toegepast tijdens de minor Helden. De avond werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten.
De leerlingen van havo 3 moeten nog even wachten op het officiële document, dat krijgen ze mee met hun laatste rapport.

Extra foto's